Πώς η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στο άγχος για τη ζωή μετά το lockdown;

 

imagesΦοβίες 

Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα σας για προϊόντα και για τρόπους που θα σας προσφέρουν ηρεμία και θα αποβάλλουν το άγχος σας. Ο εγκλεισμός είχε έντονη επίδραση σε όλους μας για αυτό προσπαθούμε με εναλλακτικους τρόπους να απομακρύνουμε το αγχος και την ένταση από την ζωή μας και ένας τέτοιος τρόπος είναι η Αρωματοθεραπεία.

images 3

Πώς λειτουργεί η αρωματοθεραπεία;

Με την αρωματοθεραπεία ενεργοποιούνται περιοχές στην μύτη που ονομάζονται υποδοχείς όσφρησης, οι οποίοι στέλνουν μηνύματα σε όλο το νευρικό σύστημα στον εγκέφαλο.

Τα αιθέρια έλαια ενεργοποιούν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως το μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο παίζει ρόλο στα συναισθήματα. Επιδρούν επίσης στον υποθάλαμο, ο οποίος ανταποκρίνεται στο αιθέριο έλαιο παράγοντας ορμόνες της χαράς, όπως η σεροτονίνη.

Η αρωματοθεραπεία είναι πολύ δημοφιλής για την αντιμετώπιση του άγχους επειδή η αίσθηση της όσφρησης έχει πανίσχυρη δράση στα συναισθήματα. Επεξεργαζόμαστε τόσες πληροφορίες με την όσφρηση, σε μια περιοχή του εγκεφάλου κοντά στο μεταιχμιακό σύστημα. Αυτή είναι η περιοχή στην οποία γίνεται η επεξεργασία των συναισθημάτων και η ανάκληση της μνήμης.

Όταν εισπνέετε το άρωμα του αιθέριου ελαίου , τα μόρια εισέρχονται στη ρινική κοιλότητα και προκαλούν μια απόκριση στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου. Έτσι ρυθμίζεται το στρες ή ενεργοποιούνται λειτουργίες ηρεμίας όπως ο ρυθμός της καρδιάς, η αναπνοή, η παραγωγή των ορμονών και η αρτηριακή πίεση.

homepage gallery 2115 20160308004421 2

 

Πώς η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στο άγχος για τη ζωή μετά το lockdown;

Αισθάνεστε άγχος για την έξοδο ξανά; Δεν είσαι οι μόνοι. Το BBC ανέφερε ότι «καθώς ορισμένες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, οι ειδικοί ψυχικής υγείας παρατηρούν ένα αναδυόμενο φαινόμενο: το άγχος για τη ζωή μετά τον αποκλεισμό».Ενώ είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα μας ελευθερία, η περιήγηση στον νέο κόσμο για μερικούς μπορεί να προκαλεί συναισθήματα φόβου. Ο Απρίλιος σηματοδοτεί τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για το Άγχος που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης τόσο για τις αιτίες όσο και για τις θεραπείες του άγχους. Και ενώ τα συναισθήματα άγχους και άγχους πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρή φροντίδα, η φροντίδα του εαυτού μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να διευκολύνει αυτά τα συναισθήματα.

 

Μιλήσαμε με ειδικούς στα αιθέρια έλαια, για τη χρήση αιθέριων ελαίων για την ανακούφιση του στρες

Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να μας βοηθήσουν σε αγχωτικές καταστάσεις;

Πολλά από τα έλαια έχουν ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του στρες, όπως δύσπνοια, αλλαγές στο πεπτικό μας σύστημα ή αλλαγές στον τρόπο ύπνου μας.

 

Πώς τα αιθέρια έλαια μας βοηθούν στη καταπολέμηση του άγχους;

Η χρήση αιθέριων ελαίων σε έναν διαχύτη για παράδειγμα είναι ένας αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε τα έλαια στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ένας διαχύτης μπορεί να καθίσει στο γραφείο σας ή στο κομοδίνο σας. Μόνο μυρίζοντας αιθέρια έλαια, θα αντιληφθείτε μια συναισθηματική αλλαγή στα καθημερινά επίπεδα άγχους σας.


Ποιά αιθέρια έλαια  είναι για την αντιμετώπιση του άγχους;


Μία πρόταση για μείγμα διαχύτη για να μειώσει το άγχος 

Προσθέστε τα ακόλουθα αιθέρια έλαια στο νερό στον διαχύτη:

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο Νερολί

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Λιβάνι 

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Περγαμόντο 


Αν προτιμάτε μια προ-αναμεμειγμένη λύση, τότε επιλέξτε αιθέρια έλαια που συνδυάζουν εξισορρόπηση όπως το αιθέριο έλαιο Γεράνι, αναζωογόνηση όπως το αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι και κάτι παρηγορητικό όπως το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδο. Όλα μαζί έχουν όλα όσα χρειάζεστε για να σας δώσουν μια μέρα χωρίς άγχος.

 

download 2images 4


Με ποιους τρόπους θα χαλαρώσετε σώμα και το πνεύμα σας;


Η τελετουργία αποσυμπίεσης:

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα αρωματικό ντους χρησιμοποιώντας το Αφρόλουτρο Wild Musk ή τώρα το καλοκαίρι με το Αφρόλουτρο Shea Butter για να καθαρίσετε απαλά το μυαλό και το σώμα για ένα νέο ξεκίνημα της ημέρας σας.

Το Αμυγδαλέλαιο με άρωμα Wild Musk ή το Αμυγδαλέλαιο με άρωμα Shea Butter αντίστοιχα πέρα από την ενυδάτωση που θα σας προσφέρει και τις φυσικές ιδιότητες του θα σας δώσει με τα αρώματα του μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας, ηρεμίας και ευεξίας. Τα λάδια αυτά είναι γρήγορα απορροφήσιμα, δεν αφήνουν λιπαροτητα και διατηρούν το άρωμα τους για πάρα πολλές ώρες. Σας προσφέρει άμεση άνεση όταν το χρειάζεστε περισσότερο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα σύννεφο ηρεμίας μόνο με τα υπέροχα αρώματα του.

Κρατήστε τα Aromatherapy Rollers:

Aromatherapy rollers essential oils 200x300

Απολαύστε τα μοναδικά οφέλη της αρωματοθεραπείας στο μυαλό και στο σώμα σας με τα φυτικά Rollers Αιθέριων Ελαίων. Περιέχουν αγνά αιθέρια έλαια διαλυμένα σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας και αποτελούν τον ιδανικό φυσικό τρόπο να ενισχύσουμε τα συναισθήματα μας, να διώξουμε το άγχος και την καθημερινή πίεση χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χημικών.

Είναι 100% φυτικά, δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα ή χρώματα.

Ένα χρήσιμο δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας, σε βολική, πρακτική συσκευασία roller για χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει!

Υπάρχουν αρωματικά Rollers για κάθε περίπτωση εδω θα σας αναφέρουμε κάποια που θα μειώσουν το άγχος σας και σας προσφέρουν την αίσθηση της ηρεμίας και της ευεξίας:

  • De - Stress Aromatherapy Roller 10ml

    Ένας συνδυασμός αιθέριων ελαίων για απομάκρυνση του άγχους

    Περιγραφή:

    To Roller De-Stress είναι ένα μείγμα 100% καθαρών αιθέριων ελαίων αραιωμένων σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας* το οποίο απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Διατίθεται  σε γυάλινη φιάλη με βαλβίδα, έτοιμο για χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και εξαιρετικά βολικό καθώς μπορείτε να το έχετε μαζί σας.

    Συνδυάζει χαλαρωτικά και αναζωογονητικά αρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην συγκέντρωση είτε όταν στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ήρεμου  και ισορροπημένου περιβάλλοντος όταν το μυαλό είναι πολύ απασχολημένο ή αποσπασμένο είτε και όταν έχουμε την ανάγκη ενεργοποίησης του νου για να προωθήσουμε συναισθήματα ενεργοποίησης και επαγρύπνησης.

    Οφέλη:

    • Βοηθά στην καταπολέμηση της σωματικής και συναισθηματικής έντασης

    • Ανυψώνει τη διάθεση και βοηθά στη μείωση του στρες

    • Προωθεί τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος

    • Αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό, αναζωογονεί σώμα και πνεύμα

    Συστατικά:

    Αιθέρια έλαια:  ΛεβάνταΚυπαρίσσιΜαντζουράναΒασιλικόςΓκρέιπφρουτΜένταΠεργαμόντο σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας*

    Αρωματικές  Νότες:

    Βοτανώδες, Φρεσκάδας, Εσπεριδοειδή

 

  • Harmony Aromatherapy Roller 10ml

    Ένας μοναδικός συνδυασμός αιθέριων ελαίων για μια αναζωογονητική αρωματική εμπειρία για να έχετε αρμονία, αυτοπεποίθηση, θάρρος και αποφασιστικότητα.

    Περιγραφή:

    To Roller Harmony, είναι ένα μείγμα 100% καθαρών αιθέριων ελαίων αραιωμένων σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας* το οποίο απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Διατίθεται  σε γυάλινη φιάλη με βαλβίδα, έτοιμο για χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και είναι εξαιρετικά βολικό καθώς μπορείτε να το έχετε μαζί σας.

    Συνδυάζει αιθέρια έλαια βοτάνων που έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξισορροπητικό άρωμα που προωθεί και συμβάλλει στη δημιουργία αρμονίας σε όλους τους τομείς της ζωής μας και εξισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα. Ενισχύει το αποτέλεσμα του διαλογισμού και της γιόγκα.

    Οφέλη:

    • Προωθεί και συμβάλλει στη δημιουργία αρμονίας σε κάθε τομέα της ζωής μας

    • Ισορροπεί τα Ενεργειακά Κέντρα και βοηθά στην πνευματική ανύψωση και στην ανεμπόδιστη ροή ενέργειας

    • Καταπολεμά το άγχος και συναισθήματα που μπλοκάρουν την ενέργεια, ανησυχίες, θυμό, ζήλεια, ταραχή κ.α.

    • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, προωθεί το θάρρος, την ελπίδα και την αποφασιστικότητα.

    Συστατικά:

    Αιθέρια έλαια:  ΠεργαμόντοΜαντζουράναΜένταΓεράνιΚόλιανδροςΓιασεμίΤριαντάφυλλο και Βασιλικός διαλυμένα σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας*

    Αρωματικές  Νότες:

    Βοτανώδες, Πικάντικο, Λουλουδάτο 

 

  • Lift Me Up Aromatherapy Roller 10ml

    Ένας μοναδικός συνδυασμός αιθέριων ελαίων που θα σας γεμίσει με αισιοδοξία, θετική σκέψη και αναζωογόνηση, σε ένα βολικό roller για να επωφελείστε όλη την ημέρα.

    Περιγραφή:

    To Roller Lift Me Up, είναι ένα μείγμα 100% καθαρών αιθέριων ελαίων αραιωμένων σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας* το οποίο απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Διατίθεται  σε γυάλινη φιάλη με βαλβίδα, έτοιμο για χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και είναι εξαιρετικά βολικό καθώς μπορείτε να το έχετε μαζί σας.

    Συνδυάζει αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών και μπαχαρικών που δίνουν ισχυρή ώθηση στη θετική σκέψη και αναζωογονούν τη διάθεση.

    Οφέλη:

    • Προάγει συναισθήματα αισιοδοξίας και αναζωογόνησης

    • Ενισχύει τη θετική σκέψη και τη χαρά

    • Αναζωογονεί τη διάθεση και εξουδετερώνει αρνητικά συναισθήματα

    Συστατικά:

    Αιθέρια έλαια:  ΠορτοκάλιΠεργαμόντοΓλυκάνισοςΓαρύφαλλοΜοσχοκάρυδοΒανίλιαΤζίντζερ και Κανέλα διαλυμένα σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας*

    Αρωματικές  Νότες:

    Φρεσκάδας, Πικάντικο

 

  • Refresh Aromatherapy Roller 10ml

    Ένας συνδυασμός αιθέριων ελαίων με εσπεριδοειδή, Τζίντζερ και Μαύρο Πιπέρι με άκρως αναζωογονητικό και δροσιστικό άρωμα.

    Περιγραφή:

    To Roller Refresh, είναι ένα μείγμα 100% καθαρών αιθέριων ελαίων αραιωμένων σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας* το οποίο απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Διατίθεται  σε γυάλινη φιάλη με βαλβίδα, έτοιμο για χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και εξαιρετικά βολικό καθώς μπορείτε να το έχετε μαζί σας.

    Συνδυάζει αρώματα εσπεριδοειδών που θα φέρουν χαρά και ζωντάνια σε κάθε στιγμή. Άρωμα φρεσκάδας, φρουτώδες το οποίο σε συνδυασμό με το Τζίντζερ και το Μαύρο Πιπέρι θα μας κρατήσει χαμογελαστούς, γαλήνιους και θα καταπολεμήσει αρνητικές σκέψεις.

    Οφέλη:

    • Αναζωογόνηση των αισθήσεων

    • Καταπολέμηση αρνητικών συναισθημάτων

    • Προωθεί τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος

    • Αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό

    Συστατικά:

    Αιθέρια έλαια:  ΠορτοκάλιΛεμόνιΠεργαμόντοΓκρέιπφρουτΤζίντζερ και Μαύρο Πιπέρι διαλυμένα σε κλασματοποιημένο λάδι Καρύδας*

    Αρωματικές  Νότες:

    Φρεσκάδας, Καθαριότητας, Πιπεράτο

 

Μπορείτε να το έχετε στην τσάντα σας ή και στην τσέπη σας και εφαρμόστε στα σημεία σφυγμού σας ανά πάσα στιγμή για να γεμίσετε τη διάθεσή σας και να κρατήσετε το άγχος μακριά.

* Το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας προέρχεται από το ίδιο το λάδι καρύδας. Έχει υποστεί επεξεργασία για να αφαιρεθούν εστέρες κορεσμένων λιπαρών οξέων μεγάλης αλυσίδας, γεγονός που προσδίδει στο έλαιο μεγάλη σταθερότητα, αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες, πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς και καλύτερη διεισδυτικότητα. Πλούσιο σε βιταμίνες E, D και K και σίδηρο ενώ παράλληλα έχει πολύ καλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αποτελεί το πλέον κατάλληλο έλαια για διάλυση αιθέριων ελαίων και είναι ιδανικό για τη σύνθεση αρωματικών ελαίων.

 

Πως να φτιάξω ένα χαλαρωτικό φυσικό σπρέι;

Συνταγή για χαλαρωτική λοσιόν Calming Effect Mist:\

Σε ένα μπουκάλι 150ml με σπρέι προσθέστε:

Ανακινήστε καλά πάντα πριν την χρήση και ψεκάστε σε απόσταση από το πρόσωπο σας και το σώμα σας για να σας δώσει μία χαλαρωτική αίσθηση και φρεσκάδα. Συμβάλει σημαντικά στην ηρεμία, στην δυσκολία του ύπνου και του άγχους. Ιδανικό για να σας ηρεμήσει για την μείωση του φόβου και της έντασης.  Επίσης μπορείτε να ψεκάσετε τα σεντόνια σας, τις κουρτίνες σας και τον χώρο στο οποίο βρίσκεστε και θέλετε να χαλαρώσετε.

Πως να χαλαρώσετε τα βράδια σπίτι σας;

Τελειώστε τη μέρα σας με ένα χαλαρωτικό μπάνιο βάλτε μουσική της αρεσκείας σας ανάψτε αρωματικά κεριά γεμίστε την μπανιέρα σας προσθέστε μία κούπα γάλα και 20 σταγόνες από αιθέρια έλαια:

  • Για χαλαρωτικό μπάνιο 

           10 σταγόνες λεβάντα

             5 σταγόνες υλάνγκ - υλάνγκ

             5 σταγόνες τριαντάφυλλο

  • Για να φτιάξετε την διάθεση σας

             5 σταγόνες περγαμόντο

             5 σταγόνες ροδόξυλο

             5 σταγόνες λεβάντα

             5 σταγόνες τριαντάφυλλο

 

Απολάυστε το μπάνιο σας και στο τέλος δοκιμάστε ένα μασάζ από την κορυφή μέχρι τα πόδια χρησιμοποιώντας  Λάδι Μασάζ Anti-stress  για να δώσετε στο δέρμα σας και τις αισθήσεις σας χαλάρωση και ηρεμία.

Μίγμα λαδιών για χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια λεβάντας και ylang-ylang. Η λεβάντα δικαιολογημένα αναφέρεται ως το "φυσικό αγχολυτικό" ενώ το ylang-ylang καταπολεμά την κατάθλιψη, την ανησυχία και τους φόβους.

 

 download
 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με τις προτάσεις μας, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας μέσα στην ημέρα επιλέγονταν αρώματα και αιθέρια έλαια που σας ταιριάζουν, σας ηρεμούν και σας φτιάχνουν την διάθεση, διότι η Αρωματοθεραπεία είναι προσωπική υπόθεση.

 

Αν έχετε ερωτήματα, απορίες και αν θέλετε να μας προτείνετε θέματα για τα νέα μας Αρθρα στο Blog μας μπορείτε να μας στείλετε mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.